for Sundhedsvæsen

Vil jeres nye myndighed – Sundhedsvæsen Danmark – ikke blot være en flok regnedrenge i København, der vil effektivisere og lukke sygehuse?
Svar:
• Den nye myndighed – Sundhedsvæsen Danmark – vil blive placeret i Aarhus. Den skal sikre en bedre koordination mellem sygehuse og landsdele. Så fx gode løsninger spredes hurtigere.

• Regeringen vil udpege bestyrelsen for Sundhedsvæsen Danmark. I bestyrelsen vil indgå personer, der har erfaring med sundhedssektoren. Ét medlem udpeges på baggrund af forslag fra patientforeningerne.

• De fem regionale formænd for sundhedsforvaltningerne vil også være en del af bestyrelsen. Regeringen foreslår, at det bliver de fem nuværende regionsrådsformænd, der skal lede de regionale sundhedsforvaltninger.

Hvordan hjælper denne her reform med at løse problemerne med lægedækning?
Svar:
• I dag har ca. 70 pct. af lægepraksis på landsbasis lukket for tilgang af nye patienter. Det er et stort problem, som denne reform kommer med en række løsninger på.

• Vi vil bl.a. bygge op til 25 sundhedshuse, som vil kunne huse flere praktiserende læger og skabe et stærkere fagligt miljø, som nogle alment praktiserende læger savner i dag. Vi vil uddanne flere læger i almen medicin og trække nogle af de mange speciallæger i almen medicin, der arbejder på sygehusene, tilbage til almen praksis.

1 tanke om “for Sundhedsvæsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.