Flere faktorer

Kutik udgør hårets ydre lag. Det består af et enkelt lag skællignende, overlappende keratinocytter. Dette ydre lags tilstand sladrer om hårets helbredstilstand. Når håret er optimalt sundt, ligger flade keratinocytskæl let overlappende som teglsten glat rundt om barken og beskytter det indre af hårskaftet imod skadelige påvirkninger udefra. Intakte kutikellag om håret danner en glat, lysreflekterende struktur. Så et smukt skær er et tegn på sundt hår.

Som kontrast hertil er kutikellaget på et skadet hår (der er stresset fx på grund af blegning, permanentbehandlinger og hyppig styling med varme) uregelmæssig og ru. I den tilstand kan skadelige stoffer nemt trænge ind i hårets barklag. Det får hele håret til at se tørt, trist og filtret ud. Intensive hårbehandlinger og balsamkure genskaber kutikellagets glatte struktur. Der er også flere faktorer, som vi ikke selv er herre over, men som påvirker håret og dermed også, hvor tit vi bør klippes.

Der er som sådan ikke forskel på, om man skal klippes oftere om sommeren end om vinteren. Men om sommeren omfavner man det lidt slidte hår look, og her er sol og vand en længe savnet ven, som skal blive i håret så længe som muligt. Derfor har vi en tendens til at trække tiden mellem klipningerne, fortæller Nick.

”Om vinteren prioriterer mange at holde klipningen skarpere, fordi alt er lidt gråt og kedelig, og man har brug for et pift. Derudover slider det meget på håret at blive stoppet ned i rullekraver, tørklæder og jakker. Frost er slet ikke godt for håret, især ikke vådt hår, fordi det sprænger på grund af vandet,” siger Nick.

Det skyldes, at vådt hår udvider sig i kulde, og derved lettere kan sprænge og knække, uddyber Louise. Hvor meget ens hår slides imellem klipninger afhænger også af, hvor i landet man bor. Der er nemlig stor forskel på, hvor meget kalk der er i vandet.Hvad er så en god klipning? Ifølge Nick er det meget mere end at få taget et stykke af sit hår. En god klipning afspejler ens personlighed og kan definere et look. Det handler om den rigtige silhuet og at få hårets linjer til at ramme de rigtige steder i forhold til ansigtsform. Den gode frisure kan ikke sættes i stereotype kasser. Den kræver dialog imellem dig og din frisør.

”Selvfølgelig kigger man som frisør altid på kundens ansigtsform og overordnede stil. Man lytter til, hvad der betyder noget for kunden og hvilke ønsker kunden har. Man har også altid en dialog om, hvad der vil give det bedste resultat ud fra hårtype,” fortæller han og fortsætter: ”Men når det er sagt, så er det også bare gange, hvor man klipper stik imod alle regler, fordi man kan mærke, at det bare er det helt rigtige for kunden. En god klipning skal være levende og bringe glæde til den, der bærer den,” konkluderer Nick.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *